måndag 1 december 2008

Am a gran? Aargman! Ran a mag...

Fastnade på den numera konkurrerande blaskans kultursida häromdan... de hade ett knäck om Joakim "Är det fanemej inte dags att killen får Nobelpris i litteratur snart!?!?!?" Pirinen, och hade, som sig bör, illustrerat detta med en av Herr Eminente Seriesnillet Pirinens egna kreationer. Det var en sida där han gjort anagram på sitt eget namn och sedan gjort, sedvanligt fantastiska och bisarra, teckningar som skulle illustrera nämnda anagram.

I inspirationens hetta krävdes det givetvis inte mycket för att min narcissism skulle ragga upp min ordvrängarpsykos och försöka göra sammalika med mitt eget namn (det vill säga "Håkan Kjellgren").
Det gick inte riktigt lika bra för mig.
Vilket beror på: A: Jocke Pirinen är ett geni, jag...notsomuch. B: mitt namn är inte alls lika anagramvänligt som Jockes...har liksom inte ett lika optimalt vokal-konsonant-ratio.
Fast mest "A" ("B" var nog mer en ursäkt för att slippa erkänna "A").

Men några dumheter blev det. Som:

Jag - en hel kål, n kr.

Ja, Hr Glen Kånkel!


J. kan lång herkel.


Nån hl kakelgrej. (hl=hektoliter, alltså)

Ha klen lång jerk.
(okej, den där borde barnförbjudas...tror jag?)

Hell, J, en grannkåk!


L-G! Kaj! Hånken ler!


Åh, klajn klenger!

Lånehaj, kreng kl.!


H.K: enkel jålgran


Kjell hånar en K-G

J, en kg hal ål, en kr.

...ja, som ni märker ballade det ur ganska snabbt... och jag orkade just nu bara illustrera en av dem. Vilken blev ganska bra (?!?)...men då tog jag ju å andra sidan, Fröken Harry-Potter-bästsäljarinnan till hjälp åxå:

J.K. håller ankgen.

1 kommentar:

  1. Det är fan lysande Håkan. Jag har alltid ndrat hur en ankgen ser ut!

    SvaraRadera