tisdag 26 juli 2011

NYA ALARMERANDE RÖN: Terrorism orsakas av björkpollen!


Jo! Nu alltså, apropå de där konstiga idéerna jag skrev om
i det förra blogginlägget;
Låt mig testa samma argumentation med ett hypotetiskt scenario:En snubbe i Småland får varje försommar våldsam pollenallergi och hans kliande ögon och rinnande näsa är honom så irriterande att han utvecklar ett djupt hat mot björkar. Det är alltså björkarnas fel att mannen hatar dem (eftersom björkar, precis som mångkultur, är en tänkande, kännande, kalkylerande varelse som har ett samvete och som därför bör ställas till svars).
Ponera vidare att snubben i en allergiattack blir så frustrerad att han rusar in till sin granne och slår sönder dennes akvarium, så att samtliga 37 däri boende svärdbärare forsar ut på vardagsrumsparketten, där de dör en långsam, plågsam och skräckfylld död. Grannens lägenhet blir dessutom fuktskadad av allt akvarievatten, vilket föranleder en kostsam renovering, bland annat i form av ett helt nytt parkettgolv i vardagsrummet.

Ja, detta är alltså självfallet björkarnas fel, och vi bör verkligen, som samhälle, se över hur vi egentligen låter träd växa hur som helst i skog och mark. Ja, vi bör rent av tänka på, i alla fall möjligheten, att avverka all skog för att en gång för alla utrota inte främst björkarna utan det hat som björkarna genererar och den fasliga akvariefiskmassdöd och de kostsamma vardagsrumsgolvsrenovering​ar som fullkomligt briserar i dess följe.

Snubben går motvilligt med på att ersätta det sönderslagna akvariet, men hänvisar, med all rätt, skadeståndsanspråket (för golvrenoveringen, för sveda och värk samt för det själsliga lidande som uppstod hos grannen vid förlusten av hans älskade husdjur) till Södra skogsägarna, stadens parkförvaltning samt möjligtvis Miljöpartiet.

Tja, det känns ju ganska vettigt…

* * *

Eller så kan vi utveckla och tillverka en rackans bra allergimedicin som gör att snubben kan tolerera björkarna utan att drivas till hat. Fast, nej, det är klart, det känns ju faktiskt ganska långsökt…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar