söndag 1 april 2012

Aprilskäms.


Lite trist att dagens datum, första april, bommade
vår utgivningslördag med ett dygn. Visst, det skulle ju gått att idag publicera lurartiklar i nyhetsflödet på våra webbplatser, men en helgobemannad redaktion på en vecka som inte gav tid att förproducera något lur fick spika igen den kistan.

Därmed inte sagt att jag inte hade idéer. Det hade jag ju, så klart. Som jag alltså dessvärre inte hann/orkade/hann orka/orkade hinna utveckla, men som nog hade kunnat bli rätt bra. Som de här:

  • Korkat: Rapportera i Östermalmsnytt att den saligen nedsågade tv-eken nu skulle komma till glädje, då det nu visat sig att dess bark – tack vare det skadeangrepp som blev dess död – visat sig vara ypperlig för korktillverkning, och att många stora vinproducenter som i korkbristens tidevarv gått över till plast nu var villiga att betala stora pengar för äkta tv-ekskork.
    Det sjuka Lite sammanträffandesjukt är att Tidningen Folket i Eskilstuna i år hade typ samma idé. Dock handlade ju deras grej inte om vår kära tv-ek. Och tv-eken tror jag faktiskt hade funkat bättre, både i lurighet och i aprilskämtskonstnärlig verkshöjd, med tanke på den mediala cirkus som omgav den häromsistens. (Och det finns nog de som skulle hävda att det inte direkt nådde nån brist på kork i hela den cirkusen).

  • Något luktar skämt: Annars hade ju helgen faktiskt bjussat på ett par aktualiteter som man hade kunnat luras lite med. Som gårdagens SM-final i ordvits – känns som att det fanns något där för Södermalmsnytt. Som att några icke-vinnare rasar och anklagar vinnaren för fusk, kanske med argumentet att vinnaren (som blev 71-årige Anders Nielsen) var göteborgare och således hade otillbörligt försprång och att förlorarna krävde att finalen gjordes om. Eller något den stilen. Artikeln hade ju dessutom kunnat späckats med ordvitsar, vilket ju i en aprilskämtsartikel knappast skulle göra saken sämre.

  • Jordfel. Eller så skulle man kunna hitta på något om gårdagskvällens Earth Hour. Kanske att Fortum lagt på en 500-procentig straffkostnad för den el som förbrukades under timmen. Eller att satsningen misslyckades kapitalt på grund av en backlash, då en majoritet av elkunderna i stället brassade på med sina elglufsare extra mycket i tron att elen under denna timme skulle vara extra billig, eftersom så många skulle vara duktiga och släcka ner varpå konsumtionen skulle droppa och priset med den…

  • Ingen vits. Eller varför inte baka ihop de två senast nämnda förslagen, och göra en offerartikel om Bio Rio och SM i ordvits, som nu ruinerats, då finalen oturligt nog gick av stapeln vid samma klockslag som Earth Hour, varpå man åkt på en ordentlig straffkostnad som man inte räknat med. Eller att ordvitsarna fått dödshot från miljöivrare för att de använde el i mikrofoner och dylikt under Earth Hour…

  • Direktmetal. Eller så hade vi på Direktpress STHLM kunnat hävda att förra veckans nöjesknäck om Metalhögern, och de partiloggor jag knåpade ihop till det, föll i så god jord att DP själva nu valt att ändra sin logga till en mer hårdrockig variant. Typ så här

Det hade jag ju faktiskt kunnat göra, men lurigheten i det hade nog varit ganska begränsad…


Jaja, nu hade jag uppenbarligen både tid och ork att i alla fall utveckla aprilskämten litegrann. Sådags…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar